Bioenergija

Što je bioenergija

Bioenergija je jedna od vrsta energoterapije kojom se uklanjaju energetske blokade koje su uzrok i/ili uzrokuju psihičke blokade, emocionalne tegobe ili u konačnici bolesti na fizičkoj razini tijela. Bioenergijom se uravnotežuju energije u našem organizmu kako bi se postigli preduvjeti za samoiscjeljenje.

Tijek tretmana

Klijent skine obuću i u odjeći legne na terapijski stol. Energoterapeut / Bioenergetičar polaganjem ruku na određene zone na klijentovom tijelu i/ili radom na auri i čakrama pomaže ukloniti energetske blokade i dovodi klijentu potrebnu energiju koja vodi ka iscijeljenju. Tretman traje cca 45 minuta, s time da prvi tretman traje uvijek malo dulje s obzirom da se terapeut treba upoznati sa klijentovim stanjem, prehrambenim navikama, izloženosti stresu…

Napominjem, kako tretmane radim po metodi kojom se već desetljećima radi u mojoj obitelji. Također, tretmane ne radim sa grupom ljudi, već isključivo individualno, kako bi rezultat bio što bolji, ali i zbog zaštite intime i privatnosti klijenata.

Reakcije na tretman bioenergijom

Svaki tretman bioenergijom najčešće za posljedicu ima neku vrstu reakcije (češće mokrenje, jače znojenje, zimica, pospanost, omamljenost, neuobičajenu kratkotrajnu bol ili temperaturu…), no na svaku tu reakciju treba gledati pozitivno, jer se to tijelo samostalno nakon tretmana čisti i iscjeljuje. Jače reakcije kod većine poremećaja u energijama nestaju ili postaju neprimjetne već nakon drugog ili trećeg tretmana.

Plan i vrste terapije

Ukoliko klijent dolazi na tretmane bioenergijom zbog konkretnog problema, odnosno poremećaja i bolesti, najčešće je potrebno pet tretmana (jedan tretman tjedno) da simptomi prestanu. Zatim se prelazi na ritam jedan tretman u 15 dana (tri puta), a nakon toga jedan tretman mjesečno ili prema potrebi i želji klijenta. Kod nekih težih oboljenja klijenta je potrebno tretirati jednom tjedno kroz nešto duži period (naravno sve ovisi o organizmu klijenta, jer na kraju krajeva svi smo mi različiti i jedinstveni).

U slučaju kada klijent dolazi preventivno (što svakako preporučujem) ili zbog relaksacije i općeg poboljšanja stanja organizma te podizanja imuniteta i tada se plan terapije dogovara individualno sa svakim klijentom u ovisnosti sa utvrđenim njegovim/njezinim stanjem na kraju prvoga tretmana. Općenito govoreći, preventivno bi se trebao odraditi jedan tretman mjesečno ili dvomjesečno (opet ovisi o organizmu, stanju klijenta, razini stresa kojoj je svakodnevno izložen…). Posebno preporučujem preventivne posjete ljudima sa lošijim imunitetom, prije sezone gripa i prehlada, te isto tako alergičarima prije nego što počnu simptomi (svaki alergičar zna koje doba godine mu najviše smeta). Bioenergijom se tada postižu najbolji rezultati.

Također, napominjem kako je najteže pomoći onima koji dođu nakon što su apsolutno sve probali i uzdaju se u bioenergiju kao zadnju slamku spasa, očekujući čudesna iscjeljenja. Na sreću, čuda su moguća, ali nažalost jako, jako rijetka. Zato želim svima poručiti da se sa bolesti ODMAH ulove u koštac, te da u tu borbu uključe i službenu i alternativnu medicinu (ne zanemarujući niti jednu), te sva ostala sredstva koja im stoje na raspolaganju!

“Zdrav čovjek ima mnogo želja, a bolestan samo jednu!”

Energoterapija / Bioenergija NE isključuje naputke Vašeg liječnika!