Domaći pripravak protiv Alopecie areate

30. 06. 2013
Domaći pripravak protiv Alopecie areate

Alopecia areata se karakterizira naglom pojavom jednog ili više kružnih, jasno ograničenih područja bez dlake, različitog promjera,lokaliziranog najčešće na vlasištu, a rjeđe na nekom drugom predjelu tijela (obrve, brada, brkovi, ruke ili noge ). Na rubovima oboljelog mjesta kosa se lako izvlači. Uzrok nastanka alopecie nije poznat. Povezuje se sa pojačanom izloženošću stresu, ili nekim skrivenim upalnim procesima u tijelu (nekakav proces na zubima, problem sa krajnicima, sinusima…). Najučinkovitiji pripravak za rješavanje problema sa alopeciom (ujedno i pripravak bez ikakvih nuspojava) je pripravak napravljen od domaće svinjske masti i crvenoga luka:

– uzme se jednaka količina domaće svinjske masti i crvenoga luka
– crveni se luk nasjecka i preprži na domaćoj svinjskoj masti
– ta se smjesa procijedi kroz platnenu krpu i spremi u posudicu koju trebamo držati uskladištenu u hladnjaku
– tom smjesom prije spavanja namažemo zahvaćena područja i zaštitimo ih (pokrijemo) gazom
– ujutro isperemo zahvaćena područja vodom, nakon čega ih još jednom isperemo čajem koji smo napravili od korijena koprive (tako ostavimo do navečer, kada opet mažemo sa masti od crvenoga luka)
– osobito je bitno zahvaćena područja više izlagati suncu, te čim mlada paperjasta kosa ponovno počne rasti, izbrijati ju do korijena
– oporavak bi trebao nastupiti dva do tri tjedna nakon početka primjene ovih tretmana
– također, moguće je i u sokovniku raditi sok od crvenoga luka i njime tretirati oboljela područja (iako ja više preferiram verziju sa svinjskom masti)

Kako se smatra da je jedan od glavnih uzročnika alopecie stres, ne mogu a da ne istaknem blagotvorni utjecaj tretmana bioenergijom na razvoj bolesti.

Franjo Lenac

Svaku terapiju ili postupak koji su opisani u Odabranim člancima provodite na vlastitu odgovornost.

Pratite me na Facebooku