Problemi s prostatom – lijek od bundeve

23. 10. 2012
Problemi s prostatom – lijek od bundeve

Ukoliko vas muči povećana prostata, čest problem koji pogađa oko polovicu muškaraca preko pedeset godina, prehrana sjemenkama bundeve mogla bi vam pomoći. Kako tvrdi dr. James Duke iz Ministarstva poljoprivrede SAD-a, šaka sjemenki bundeve dnevno, je popularan narodni lijek za taj zdravstveni problem u mnogim dijelovima svijeta, naročito u Bugarskoj, Turskoj i Ukrajini. Za to postoji znanstveno opravdanje. Sjemenke bundeve bogate su aminokiselinama alaninom, glicinom i glutaminskom kiselinom. Prilikom ispitivanja četrdesetpetorice muškaraca, zajedno s kontrolnom grupom, te su aminokiseline u čistom stanju dovele do ublažavanja osnovnih simptoma koji se javljaju kod povećanja prostate. Na primjer, noćno mokrenje je prestalo ili se smanjilo 95%, urgentnost se smanjila 81%, a učestalost potrebe za mokrenjem 73%.
Začudo, pola šalice sjemenki bundeve sadrži pet puta veću količinu aminokiselina nego što se istraživanjem ustanovilo da je dnevno potrebno, kaže dr. Duke. On zato smatra da sjemenke bundeve mogu jednako uspješno djelovati kao i čiste aminokiseline ili kao neki lijekovi posebno namijenjeni liječenju tegoba te vrste.
Ostale namirnice koje imaju mogućnost ljekovitog djelovanja protiv oticanja prostate su, prema dr. Dukeu, sjemenke krastavaca, lubenice, sezama, rogači, soja, laneno sjeme, bademi, orasi, brazilski orah i kikiriki. Dr. Duke predlaže da se navedene namirnice, zajedno s sjemenkama bundeve, samelju i pretvore u namaz koji sliči maslacu od kikirikija, a dr. Duke ga naziva “maslac od prosjemenki“. 30 grama dnevno, ili oko dvije žlice sjemenki, priskrbit će dovoljnu količinu aminokiselina i ostalih, za terapiju korisnih, sastojaka.

Tekst je preuzet iz knjige Jean Carper, Hrana čudesni lijek

Osim gore navedenog, ljudima koji pate od problema s prostatom preporučujem i tretmane bioenergijom koji mogu olakšati i u potpunosti ukloniti simptome poremećaja i sam poremećaj.

Franjo Lenac

Svaku terapiju ili postupak koji su opisani u Odabranim člancima provodite na vlastitu odgovornost.

Pratite me na Facebooku