Riješite se astme prehranom

25. 11. 2012
Riješite se astme prehranom
Prehrana je jako bitan čimbenik (ako ne i presudni) u liječenju astme, ili suzbijanju simptoma koje ova bolest sa sobom nosi. Navest ću nekoliko savjeta u prehrani, te recepte za pripravu dva sirupa koji su se u primjeni pokazali jako dobri u olakšavanju života ljudima koji pate od ove bolesti:
  • Usredotočite se na potrošnju hrane koja djeluje protuupalno i ima dobre izglede da će spriječiti i ublažiti upalu sluznice dišnih putova. Takve vrste hrane obećavaju da će suzbiti nova oštećenja kao i dovesti do zacjeljivanja dišnih putova i ponovne uspostave normalnog disanja. Pokušajte u svoju svakodnevnu prehranu uključiti slijedeće vrste hrane: luk, češnjak, masniju ribu, voće i povrće, osobito ono bogato vitaminom C koji ima antioksidacijski učinak.
  • Isto je tako od ključne važnosti da izbjegavate biljna ulja, poput kukuruznog, suncokretovog i ulja uljane repice, koja sadrže visoku količinu masnih kiselina tipa omega-6. One potiču upalu i poništavaju korisni učinak hrane s protuupalnim djelovanjem, osobito ribljeg ulja.
  • Smanjite ili izbjegavajte uzimanje mesa i svih masti životinjskog podrijetla; oni također potiču upalu.
  • Jedite ljute paprike i začinjenu hranu i za sprečavanje i za ublažavanje astmatičnih napadaja. One olakšavaju disanje oslobađajući dišne putove.
  • Možete se poslužiti kavom da biste u nuždi ublažili napadaj astme. Mogli biste pokušati piti jednu do tri šalice dnevno da biste spriječili simptome astme ako vam kava ne izaziva nikakve štetne učinke.
  • Izbjegavajte hranu za koju vam se čini da vam otežava disanje ili izaziva astmatične napadaje.

Sirup od luka

Dva velika luka narežemo na kolutove, pospemo šećerom i ostavimo preko noći. Posudu dobro poklopimo kako bismo spriječili širenje neugodnog mirisa. Sok koji se izluči procijedimo i spremimo u hladnjak. Uzimamo više puta na dan po jednu jušnu žlicu soka kod kašlja, promuklosti ili problema sa astmom. Taj sirup se također preporučuje djeci kod svih oblika bolesti dišnih organa.

Svježi sok od luka

Pripremamo ga u električnoj mješalici. Pijemo ga od 4 do 6 tjedana. Započinjemo jednom čajnom žličicom i količinu postupno povećavamo do pet jušnih žlica soka na dan. Ovaj je sok izuzetno djelotvoran kod astme.

Bioenergija je izvanredna kao sredstvo za opuštanje muskulature dišnih puteva. Tretmani bioenergijom jako pomažu oboljelima u smislu da im se olakšava disanje.

Franjo Lenac

Svaku terapiju ili postupak koji su opisani u Odabranim člancima provodite na vlastitu odgovornost.

Pratite me na Facebooku